Boksning – Viden om boksetræning og udstyr

Boksning er en sport, der i en lang årrække har været populær, og som – efter alt at dømme – også vil fortsætte med at være det langt ud i fremtiden. Om end de fleste danskere nøjes med at nyde sporten fra sofaen, er der dog rigtigt gode muligheder for selv at begynde med boksetræning. Her vil vi komme lidt ind på, hvordan du kan komme i gang, og hvilket udstyr du sandsynligvis vil komme til at bruge.

 

Sådan kommer du i gang med boksning

 

Måske har du længe fulgt med i boksning på tv og har endelig besluttet dig for, at du selv vil i gang med at træne. Eller måske leder du blot efter en alternativ og underholdende måde at komme i form på. Uanset hvad din motivation er, så kan vi fortælle, at der er suverænt gode muligheder for at begynde til boksning. De fleste større byer i Danmark har en eller anden form for bokseklub, og ofte flere end bare én. Dermed bør der altid være en klub i nærheden af dig – i hvert fald inden for nogle få kilometer.Mange begyndere vil opleve, at boksetræningen er ekstrem hård, allerede fra begyndelsen. Og det er også delvist sandt: Boksning er en hård sport at udøve, da det kræver en fremragende kondition, som godt kan tage et stykke tid at opbygge. I begyndelsen kan det være svært, men når først du er i stand til at løbe 7-8 kilometer uden pauser, vil du også opleve, at boksetræningen er til at have med at gøre.

 

Der er god mulighed for sparring i stort set alle bokseklubber. Mange udøvere er desuden interesserede i at forbedre deres niveau og eventuelt prøve kræfter med nogle regulære boksekampe. Der er dog ingen, der tvinger dig til at kæmpe, så hvis du i stedet ser boksetræning som en måde at komme i form på, kan du sagtens nøjes med at udnytte træningen til dette formål.

boksehandsker

Dette udstyr skal du bruge


Først og fremmest skal du bruge boksehandsker. I de fleste klubber kan du godt låne et par handsker, men i længden er det rart at have sine egne. På den måde kan du sikre dig et par solide boksehandsker, der har et perfekt fit på dine hænder og som kun benyttes af dig. Det er en fordel på mange forskellige punkter. Tryk her, hvis du ønsker at købe eller læse mere om gode kvalitets boksehandsker og bokseudstyr.

 

Beklædningsmæssigt er der intet, der står i vejen for, at du ved de første par træninger blot møder op i helt almindeligt fitnesstøj. Og sådan kan du også fortsætte i et stykke tid. Men når du begynder at tage boksning mere seriøst, får du sandsynligvis brug for et par rigtige bokseshorts, som giver et godt fit og tilbyder optimal bevægelsesfrihed. MMA shorts kan bruges som alternativ, da de fungerer godt til de fleste typer kampsport, og herunder også boksning. Til almindelige træningssessioner vil du med sikkerhed synes godt om en kvalitetsshirt, der tillader kroppen at ånde og som samtidig tilbyder god komfort. Shirts fra Under Armour er yderst funktionelle og udstyrede med noget af det mest innovative materiale. En rash guard kan i mange tilfælde også være super relevant, når der skal trænes hårdt – og især hvis du til tider træner boksning udendørs.

 

Hvis du vil i kamp, skal du også bruge en god tandbeskytter. En skridtbeskytter kan ligeledes være smart at bruge – det bør ikke være nødvendigt under almindelig træning, men det er vigtigt at have én, når du skal kæmpe eller når du træner sparring.

 

Bokseudstyr har det med at holde længe, så du behøver ikke at udskifte det så ofte – i hvert fald ikke så længe det behandles ordentligt. Derudover har vi kun tilbage at sige, at boksning er en super interessant sport, som stort set alle udøvere bliver utroligt fangede af. Giv det en chance!