En god nats søvn

At sove det er noget vi alle gør. Det er en hel naturlig del af at være menneske ligesom at spise og gå på toilettet. En god nattesøvn vil påvirke vores humør og arbejdsevne. En god nattesøvn er mere vigtig end de fleste lige går rundt og tror. Du kan sikre en god nattesøvn på mange måder. Du kan gå i seng tidligere, at have en fast rytme hjælper. Du kan sørge for at temperaturen i det rum du sover er lige til – det må ikke blive for koldt men heller ikke for varmt. En anden ting du kan gøre er at tjekke din seng. Din seng er sikkert rigtig dejlig og du elsker den. Men er du nu også sikker, sover du godt om natten, vågner du ofte og får du rygsmerter? Måske skal du overveje en udskiftning.

 

Sover du i en seng der ikke giver en god nattesøvn, vil det føre til træthed, uoplagthed og manglende energi. Det kan også føre til hovedpine og meget andet. Derfor er en god nattesøvn vigtig. Når du køber en seng, er det vigtigt med madras. Du sover på madrassen. De fleste har en tendens til at vælge de bløde madrasser, de er også virkelige dejlige. Men er det nu også det bedste for dig? Det er ikke altid en god idé at vælge de bløde madrasser, det kommer an på din krops reaktion. En seng er en investering, der skal holde længe. Derfor tænkt dig om før du vælger din madras. Kig efter madrassen levetid, hvilke type det er, dit budget og madrassens evne til at understøtte sovestillinger. Vi er alle forskellige og har forskellige vaner – derfor findes der ikke én madras, der passer alle.

 

Din vægt betyder noget

Din vægt har en betydning, når du vælger madras og skal tænke levetid på madrassen.  Det er en god idé at vælge en fast madras frem for en alt for blød. Madrasser der har pocket fjerde er bedst, det er en speciel indsat materiale, der blandt andet beskytter fjederen på samme tid med at den holdes på plads. Din kilo kan bruges som vejleder til når du skal vælge madras, skal du have en madras med enkelte eller multi pocket fjerde. Jo mere du vejer jo flere multi pocket fjerde skal der være. Med andre ord du skal kigge på madrassens fasthed.

 

Når du vælger en seng, så vælg også en seng der er testet – det går ikke at din seng kollapser når du lægger og sover. Danske senge og madrasser er nogle af de dyreste på markedet, men de er også de bedste sammenlignet med de importerede senge. Når du skal købe en seng, skal du gå efter kvalitet og det er dansk. Husk at det er en investering for livet – derfor bør prisen ikke betyde at du går ned i komfort. En dårlig nattesøvn vil påvirke din dag og ødelægge dit humør. Derfor bør du tænke dig om og købe den helt rigtige seng til dig selv.