Asics – håndboldsko i verdensklasse

Stødabsorbering er altafgørende

Evnen til at absorbere stød er uundværligt når man har med håndboldsko at gøre, og derover er det betydeligt at ens nye sko er stødabsorberende minimum i bagstykket og også i stykket forrest. Når du løber op af banen er det vigtigt med lettelse og helst når du lander ovenpå et ryk skal man forsøge minimere de stød, der mærkes op gennem knæ mest muligt. Er du ikke opmærksom på det kan du erhverve sig overbelastningsskader og bør stoppe for en stund.

 

De senere år har den innovative virksomhed Asics’ håndboldsko skiftet personlighed en smule og den meget bløde sål der til at starte med skabte fundamentet for nyskabelsen af håndboldsko er nu byttet ud med en lidt mere robust bund. Dette forekommer i erkendelse af at en lige lovlig formbar bund giver ringere reaktionstid og minimal stabilitet. pointen med absorberingen er, at den Gel der ligger sig i hælen og forfoden er den overensstemmende, dog er selve bunden er produceret marginalt hårdere. Dette spænder udmærket i tråd med de øvrige andre mærker inden for fodtøj til håndbold. Der er begyndt at affinde sig med anerkendelsen af, at det mest betydningsfulde er at skoen fungerer mest muligt forudsat at den benyttes med ypperlig stress og undgår at den skal opfattes ekstremt formbar idet kunden prøver fodtøjet på ved sælgeren. Dette viser, at Asics kontinuerligt udvikler og indretter sine håndboldsko i retningen af innovationen af sporten.

 

Asics håndboldsko
Asics håndboldsko

Lige så vigtigt for motionister som eliteudøvere

På det højeste niveau inden for sporten har håndboldsko en kæmpe betydning, men ligeledes på motionsplan har de en stor effekt. Når man er topudøver er kroppen vant til betydelige stød, og endvidere herudover er man i besiddelse af de mest hensigtsmæssige fysioterapeuter og behandlere til rådighed. Derudover har man de dygtigste trænere, som kan opdage hvis man laver uhensigtsmæssige udfald, der kan give én skader. Men som motionist er man ikke tilvænnet til at have den form for belastning mange gange og oftest får man ikke kigget på de små skader som de fleste går og døjer med. Derfor er det vigtigt at bruge en god håndboldsko, som kan forbygge skader og aflaste tegn på overbelastninger. Så når man kun er i gang få gange på en måned er gode håndboldsko mindst så betydelige som for Mikkel Hansen.

 

Med teknologi fra løbesko

Progressive Asics lånte stødabsorberingen som virksomheden bruger i firmaets sko til løb og bragte den over til fodtøj til håndbold, samtidig fastholdte virksomheden sålen ganske lille så skoen ikke blev for flyvsk. Der fandtes på daværende tidspunkt en tendens mod at gøre brug af fodtøj til løb til at dyrke i, da den større træningsmængde startede med at stille større og større krav til udøvernes fysiske formåen. problematikken bestod dog i at en sko til løb er lige lovlig høj i sålen sammenlignet med de bevægelser man bruger som håndboldspiller. Dette resulterede i at der forekom mange flere uheld og af den grund valgte Asics at associere deres Gel stødabsorbering og samtidig en lavere bund og opsporede derved den fantastiske formular til at lave suveræne håndboldsko. Der foreligger et enormt antal variationer af Asics håndboldsko. Nogle af de oftest brugte er Gel Blast samt Gel Beyond som henvender sig til alle former for spillere i håndboldkampen. Blast har stor fokus på at støtte og er oplagt til den robuste back eller playmaker der ikke kommer så meget i fart, men hyppigere skal eksplodere i skift af retning. Beyond er til den rappe fløjspiller der vil have en lidt lettere sko med god stødabsorbering, så køberen kan bevare det hurtige antrit og samtidig undgå at blive udmattet

 

Find ud af mere om Asics håndboldsko på sport-net.dk: Asics håndboldsko