Guide: Sådan finder du det bedste lån som studerende

Som studerende kan det være svært at klare sig igennem studietiden, som oftest består af en lav SU-indkomst og en masse udgifter til fx studiematerialer, bøger eller måske en ny computer. Et lån som studerende kan derfor være en nødvendighed, og er efterhånden også blevet en helt almindelig måde at takle de mange udgifter som studielivet ofte byder på.

Det kan fristende at oprette lån som studerende. Samtidigt er det også meget vigtigt at sætte sig godt ind i lånets betingelser, inden du kaster dig endeligt ud i det. Det kan nemlig være en dyr affære, hvis man ikke har læst lånebetingelserne ordentligt igennem, eller hvis man ikke har sat sig godt ind i hvilket lån man tager.

 

Et lån som studerende kan være nødvendigt

 

Du kender det helt sikkert; alle studiekammeraterne skal på pubcrawl i weekenden, og du sidder som den eneste tilbage, og kan ikke deltage, da du har brugt det sidste af din SU på bøgerne til det nye semester. Måske er din printer stået af midt i den vigtige terminsopgave? Eller måske er en uforudset elregning lige dumpet ind af brevsprækken? Ligemeget hvilken udfordring du står overfor, kan det være rigtigt svært som studerende at klare sig igennem de mange år på et fuldtidsstudie. Listen af mulige udgifter kan være uden ende og svær at overkomme, særligt når man er studerende. Derfor kan det være nødvendigt at tage et eller flere lån for at klare sig igennem studieårene.

Lån som studerende – tips og gode råd

 

Et godt råd når man skal finde det rigtige lån som studerende, er derfor at sætte sig godt ind i lånebetingelserne. Et tip er her at sørge for, at der er sat penge af til at kunne betale lånet tilbage igen, når den tid kommer. Derfor kan man med fordel lave et budget hvori låneafdragene indgår.

Inden man godkender lånet skal man desuden sørge for at vide hvor stort lånet er, og i hvor lang en periode lånet løber over. Endnu et godt tip er her, at undersøge hvad de samlede låneomkostninger er. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvor meget du rent faktisk skal betale for at låne pengene. Lægger du de samlede låneomkostninger sammen med det beløb du låner, så får du nemlig, som resultat, et overblik over hvor meget du egentlig skal betale tilbage for dit samlede lån.

 

Det er selvfølgelig også en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvor meget den månedlige ydelse på lånet er. På den måde ved du, hvor meget du skal afdrage på lånet pr. måned, og hvilket beløb du skal sætte af i dit månedlige budget til at tilbagebetale lånet med. Når man låner penge som studerende, er det også vigtigt at kigge på, hvor høj renten er, og på om det er en fast eller variabel rente, der er på lånet. Der er altså mange faktorer der skal tages hensyn til, når man skal låne som studerende. Derfor er det også en god ting at sætte sig godt ind i lånets vilkår. Når dette er gjort, kan man med god samvittighed oprette det lån, der passer bedst til ens individuelle behov. Skal du låne penge i forbindelse med dit studie? Så besøg https://lånon.dk/laan-penge-som-studerende/ og find et godt lån.